Mehmet Murat Çalık kimdir, ne ameliyatı oldu, hastalığı ne? Tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için tahliye talebi

Mehmet Murat Çalık Kimdir?

1972 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğan Mehmet Murat Çalık, Rizeli bir anne ve Trabzonlu bir babanın çocuğudur. Eğitim hayatına Maçka’da başlayan Çalık, lise eğitimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Çalık, 1998 yılında kendi şirketini kurarak şehir planlama sektöründe kariyerine adım attı.

Beylikdüzü’nde birçok önemli projede yer alan Çalık, 2014-2018 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde CHP’den Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Çalık, İstanbul’un ilk şehir plancısı belediye başkanı unvanını taşıyor.

Murat Çalık Ne Ameliyatı Oldu, Hastalığı Nedir?

Murat Çalık, geçmişte akut lösemi ve lenfoma hastalıklarıyla mücadele etmiştir. 1999 yılında 9 ay boyunca akut lösemi tedavisi gören Çalık, 2006 yılında ise lenfoma tanısı alarak yeniden ameliyat olmuştur. Sağlık sorunları nedeniyle askerlikten muaf tutulan Çalık, cezaevi sürecinde yaşadığı ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmektedir. 23 Haziran 2025’te İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucunda boynundaki kitleden şüphelenilmiş ve 4 Temmuz 2025’te lenfoma şüphesiyle ameliyat edilmiştir.

Avukatlarından Tahliye Talebi

Murat Çalık’ın avukatları, müvekkillerinin cezaevi koşullarında sağlıklarını koruyamayacakları gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmuştur. Uzman hekim raporlarına dayanılarak yapılan talepte, cezaevi ortamının Çalık’ın hastalıklarının nüks etme riskini artırarak hayati tehlike oluşturduğu belirtilmiştir.

Related Posts

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

Edirne’de Muradiye Mevlevihanesi’nde ihya çalışmaları sürüyor

YUNT’un “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayının ikinci konuğu Fatoş İrwen

YUNT’un “İmgenin Onuru” başlıklı podcast yayının ikinci konuğu Fatoş İrwen

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Liseliler üretti, üniversiteliler kullanacak… 200 sarı bisiklet kampüslerde

İstanbul’daki Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okuldaki atölyelerde bu yıl tam 200 bisiklet ürettiler. Lisede ocak ayında başlayan çalışmalar geçtiğimiz günlerde sona erdi ve 200 bisiklet üniversite öğrencilerinin kullanması için kampüslere gönderildi.